Toekomstige projecten

Zie hier de plannen voor de komende periode:

P99 Rachmaninov & Co

In het voorjaar gaat Trajecti Voces de krachten bundelen met mijn andere vaste koor, Festina Lente in Arnhem. Dat gaat als volgt: beide koren voeren samen een keuze uit de Rachmaninov Vespers uit, waarschijnlijk de delen 1, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 13, 14 en 15. Daarnaast zingt ieder koor een kwartier een eigen programma. Voor Trajecti bestaat dat uit een aantal Russischtalige (!) werken van Pärt, te weten zijn Bogoroditse (2 minuten, zelfde tekst als Rachmaninov) en Twee Slavische Psalmen (8 minuten).  Dit zijn psalm 117 en 131. Deze teksten zingen we ook in de zetting van Sweelinck, in het Frans dus. Met deze spotify-playlist kun je een indruk krijgen van de muziek.
Festina Lente zingt in haar eigen deel van het concertprogramma werken van Ēriks Ešenvalds, namelijk het prachtige O salutaris Hostia, het Magnificat en Psalm 67. De muziek van deze jonge Letse componist heeft schitterende harmonieën waaraan de melodie min of meer secundair is.

De data

De repetitieperiode start op 9 januari en wordt afgesloten met concerten samen met Festina Lente (Arnhem) op 13 en 14 april.

Zie hier alle data

Repetities van 20:00 tot 22:15 in de Rehobothkerk, Briljantlaan 6, Utrecht, tenzij anders vermeld

Bezetting

We gaan werken met 24 zangers: SATB x 6. Uiteraard doen we in de eerste plaats weer een beroep op de 'usual suspects', de zangers die de laatste tijd hebben meegedaan. Maar het is een ideaal project om ook nieuwe zangers mee te interesseren. Het zou fijn zijn om nieuwe - en met name ook jongere - zangers in onze gelederen te krijgen. Daarom willen we onze trouwe zangers vragen - ook als je zelf niet meedoet - deze mail door te sturen naar mogelijke geïnteresseerden. 

Bladmuziek

De bladmuziek kun je binnenkort zelf downloaden. Als het niet zelf kunt printen, kun je Dirkjan vragen een exemplaar voor je af te drukken. 

Kosten

Deelname aan het project 'Rachmaninov & Co' kost € 160. Voor wie dit bedrag moeilijk kan opbrengen valt er eventueel een regeling te treffen; overleg in dat geval met Tessa Vos (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Meezingen?

Kom auditie doen bij Trajecti Voces! We kunnen met enige regelmaat goede zangers gebruiken. Kijk voor voorwaarden en aanmelding op deze pagina. Of bel dirigent Dirkjan Horringa: 0619 224 758.

Data komende projecten

Precieze data van de komende projecten vind je hier.