Mozarts Requiem voor Alle Zielen 2021

Wat is fijnere en troostrijkere muziek dan Mozarts Requiem? Utrecht vocaal ensemble Trajecti Voces zong het op zaterdagavond 30 oktober in de Dorpskerk van Beusichem en zondagmiddag 31 oktober in de St. Gerardus Majellakerk. Op het programma stond ook zijn Ave Verum. Zangers uit eigen gelederen namen de solopartijen voor hun rekening. Wouter van Belle begeleidde het op het orgel. Het geheel stond onder leiding van dirigent Dirkjan Horringa. 

Het concert was een gedenkmoment voor de overledenen. In Beusichem las predikant Leendert Jan van Lingen enkele toepasselijke dierenverhalen van Toon Tellegen; Broeder Ignatius Maria omlijste in Utrecht de muziek met spirituele teksten die te maken hebben met gemis van een overledene. Het is inmiddels de zevende keer dat dit project plaatsvond. Er is alle keren veel belangstelling van het publiek geweest. Een volle kerk was steeds het gevolg. Het blijkt dat veel mensen behoefte hebben aan met mooie muziek en inspirerende teksten stilstaan bij een verlies.

Het concert duurde iets meer dan een uur. De entreeprijs was € 15. Het is aan te raden te reserveren.

Uitvoeringen

  • zaterdagavond 30 oktober 20:00
    Dorpskerk, Markt 14, Beusichem
  • zondagmiddag 31 oktober 15:30
    St. Gerardus Majellakerk, Thomas à Kempisweg 3, Utrecht

Trajecti Voces m.m.v. Joyce Vermeer, sopraan; Marleen van Reenen, alt; Maarten van Oosterom, tenor; Roeland Gerritsen, bas. Wouter van Belle bespeelde het Maarschalkerweerd-orgel in Utrecht en het Witte-orgel in Beusichem. Dirkjan Horringa dirigeerde.

Trajecti Voces m.m.v. Marianne van Houten, sopraan; Jannelies Vermeulen, alt; Laurent Nadal, tenor ; Roeland Gerritsen, bas.