Afsluiting zomerprogramma 'La Corona' op 19 september

Vanaf half juni 2020 heeft Trajecti Voces steeds gerepeteerd met de zangers die beschikbaar waren en niet opzagen tegen zingen in koorverband. Dankzij het feit dat we een grote repetitieruimte, de Rehobothkerk, tot onze beschikking hebben en we daar gastvrij werden ontvangen door beheerder Herma was dat ook goed mogelijk.

Opstand in Belarus

Eén avond is besteed aan de opstand in Belarus (Wit-Rusland). Trajecti Voces uit Utrecht heeft een sterke band met Belarus sinds 1993, toen het begon samen te werken met Cantus Juventae (nu Cantus AlbaRuthenicae). Nu Wit-Rusland in rep en roer verkeert over de frauduleuze verkiezingen, heeft Trajecti Voces een video opgenomen met Ubi Caritas van Gjeilo en de Russische traditonal Mnogaja Leta van Bortniansky om haar steun betuigen aan de vele vrienden in Minsk, die de gevolgen van de opstand ondervonden.

Openbare afsluiting

We sloten we het zomerprogramma La Corona af met een klein concertje op de plek waar we iedere dinsdagavond repeteren, de Rehobothkerk. Op zaterdagmiddag 19 september om 15:30 zong Trajecti een klein uur werken van Bach, Dufay, Monteverdi, Pärt, Whitacre en Gjeilo.