Bruggen tussen Oost en West

Bruggen tussen Oost en WestAl ruim 25 jaar onderhoudt het Utrechtse koor Trajecti Voces vriendschappelijke en muzikale banden met het Wit-Russische koor Cantus AlbaRuthenicae uit Minsk, Belarus (Wit -Rusland). In mei van dit jaar bracht Trajecti Voces een bezoek aan Belarus en gaf daar samen met hun muzikale vrienden succesvolle concerten in Minsk en Gomel’.
In oktober was Cantus AlbaRuthenicae in Nederland voor een tegenbezoek en kan het Nederlandse publiek genieten van de voor Russische koren kenmerkende intense en gespierde klank van dit koor. Die klank kwam helemaal tot zijn recht in enkele composities uit de Russisch orthodoxe traditie van o.a. Pavel Tsjesnokov, Mikalai Kulikovich, Aleksandr Archangelski en Sergej Rachmaninoff (o.a. delen uit zijn bekende Vespers), uitgevoerd door het koor uit Minsk.
Trajecti Voces voegde zich bij hen in de uitvoering van Russische muziekwerken die zijn geïnspireerd op de Russische volkscultuur, werk van o.a. Yuliania Denisova, Georgy Sviridov en Valeri Gavrilin. Al deze Russische muziek wordt tenslotte geconfronteerd met muziek van Amerikaanse makelij, van Eric Whitacre, Ola Gjeilo en de in Utrecht woonachtige Mitchell Sandler.
Samen muziek maken, samen zingen, slaat bruggen tussen mensen van verschillende landen en culturen, tussen Oost en West.

Concerten

  • vrijdag 12 oktober 2018 - 20:15 - Utrecht, Geertekerk, Geertekerkhof 23
  • zaterdag 13 oktober 2018 - 20:00 - Culemborg, Grote of St. Barbarakerk, Grote Kerkstraat 4, i.s.m. De Roos van Culemborg

 

Cultuurfonds Culemborg