Najaar 2013: Land waar mijn hart ligt

Liederen en verhalen uit Finland, Estland en Hongarije

Land waar mijn hart ligtDe donkere dagen van het jaar vragen om verhalen vol verlangen. Verhalen die zingend zijn doorgegeven, vol wijsheid van generaties en herinneringen aan vervlogen tijden.

Vocaal ensemble Trajecti Voces putte voor het programma “Land waar mijn hart ligt” uit de rijke folklore van Finland, Estland en Hongarije. De volkeren van deze landen delen wortels die zelfs tot in de Oeral lopen. Hun oude verhalen zijn bewaard gebleven door ze steeds weer te zingen bij het vuur. Trajecti Voces bracht samen met verteller Sára Gutvill en cymbaalspeler Giani Lincan muziek en verhalen van deze volkeren weer tot leven.

Trajecti Voces zong muziek van de Hongaren Kodály en Bárdos, de Est Tormis en de Finnen Rautavaara, Sibelius en Mäntyjärvi. Bij de voorstelling kwamen koor, sfeervolle volksmuziek gespeeld op cymbaal, lichtbeelden en verhalen uit de Finse Kalevala, de Estse Kalevipoeg en Hongaarse sprookjes samen in een hartverwarmende voorstelling.

Reactie van een bezoeker op de concertante uitvoering in Soest:

Wij hebben gisteren enorm genoten van jullie optreden. Wat een rijkdom aan klankkleur, wat een perfecte uitvoering!! De mensen die zijn thuisgebleven hebben een wereldervaring gemist!!!

... the making of "Land waar mijn hart ligt" ...: