Zomer 2021: "Belcanto uit de Barok" op Terschelling

In project 90 "Belcanto uit de Barok" gaat Trajecti Voces aan de slag met Italiaanse muziek uit de periode grofweg tussen Monteverdi en Pergolesi (1600 – 1750). Naar aanleiding van contacten met een kerk op Terschelling bestaat de mogelijkheid om het zomerconcert daar te organiseren. Gedurende dat weekend zijn we welkom om daar te repeteren, bij wijze van wederzijdse muzikale ruil. Aanwezig: een clavecimbel, een orgel en een prima piano. Jaap Jan Steensma gaat mee om te begeleiden.

We gaan een programma met enerzijds kamermuziek uit de Italiaanse barok doen: iedereen zingt in duetten, trio’s e.d. met begeleiding van basso continuo. Daarnaast klinkt een aantal stukken voor de hele bezetting. Te denken valt bijvoorbeeld aan muziek van Alessandro en Domenico Scarlatti, maar ook van Lotti, Caldara en Monteverdi en tijdgenoten. Het wordt een mix van wereldlijke en geestelijke muziek. Het laatste is van belang omdat we ook de muziek verzorgen bij een kerkdienst.

Op vrijdagavond beginnen we met een gezamenlijke avondmaaltijd en een avondrepetitie. We kunnen in de kerk ook koken en koffie/thee zetten. Zaterdag overdag repeteren we afwisselend in kleine ensembles en als geheel koor. Zaterdagavond is er geen repetitie: tijd voor eens iets geheel anders! 

Zondagochtend werken we mee aan de kerkdienst van de Protestantse Gemeente ET-10. De dienst begint om 9.30 uur. Na de dienst verhuizen we naar het kerkje van Midsland of de Doopsgezinde Kerk in West-Terschelling (hierover wordt nog onderhandeld) en zingen daar om 14:00 een kort concert. Om een uur of vier zijn we dus klaar en kan iedereen terugreizen.

De repetitiedata

di 11/5

Eerste repetitie P90 Zomerprogramma

di 18/5

   

di 25/5

   

di 1/6

   

di 8/6

   

di 15/6

   

di 22/6

   

vr 25/6

Naar Terschelling: 18:00 eten, 19:30 repetitie

za 26/6

Repeteren

zo 27/6

Dienst in ET10; concert 14:00

Repetities van 20:00 tot 22:30 in de Rehobothkerk, Briljantlaan 6, Utrecht, tenzij anders vermeld.