Project 99: Rachmaninov, Pärt en Sweelinck

Rachmaninov Vespers

In het voorjaar gaat Trajecti Voces de krachten bundelen met Festina Lente in Arnhem. Dat gaat als volgt: beide koren voeren samen een keuze uit de Rachmaninov Vespers uit, namelijk de delen 1, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 13, 14 en 15. Uiteraard zit daar zijn beroemde Bogoroditse bij. Daarnaast zingt ieder koor een kwartier een eigen programma. Voor Trajecti bestaat dat uit een aantal Kerkslavische (!) werken van Pärt, te weten zijn Bogoroditse (twee minuten, zelfde tekst als Rachmaninov) en Twee Slavische Psalmen (8 minuten).  Dit zijn psalm 117 en 131. Deze teksten zingen we ook in de zetting van Sweelinck, in het Frans dus. Met deze spotify-playlist kun je een indruk krijgen van de muziek.
Festina Lente zingt in haar eigen deel van het concertprogramma werken van Ēriks Ešenvalds, namelijk het prachtige O salutaris Hostia, het Magnificat en Psalm 67. De muziek van deze jonge Letse componist heeft schitterende harmonieën waaraan de melodie min of meer secundair is.

De data

De repetitieperiode start op 9 januari en wordt afgesloten met concerten samen met Festina Lente op 13 en 14 april in Wageningen en Utrecht. Zie hier alle data. De repetities vinden plaats van 20:00 tot 22:15 in de Rehobothkerk, Briljantlaan 6, Utrecht, tenzij anders vermeld.

Bezetting

We gaan werken met ruim 24 zangers: SATB x 6 à 8. Koordirigente Anna Bakach uit Odessa, Oekraïne, zingt mee én treedt op als taalcoach voor de uitspraak van het Kerkslavisch.

Plaats voor nieuwe zangers

Uiteraard doen de 'usual suspects', de zangers die de laatste tijd hebben meegedaan, weer mee. Maar er is ook plaats voor nieuwe zangers, met name voor sopranen en tenoren. Trajecti vindt het fijn om nieuwe - en met name ook jongere - zangers in de gelederen te krijgen. Daarom nodigen we mogelijke geïnteresseerden van harte uit om een keer te komen kennismaken en meezingen op een repetitie. Bel of app even met dirigent Dirkjan Horringa (tel. 0619 224 758) om af te stemmen wat een goed moment is.

Bladmuziek

De bladmuziek kun je binnenkort zelf downloaden. Als het niet zelf kunt printen, kun je ons vragen een exemplaar voor je af te drukken.