Trajecti Voces zingt 'Kosmische Harmonie'

Vocaal ensemble Trajecti Voces presenteert in het programma ‘Kosmische harmonie’ muziek die een afspiegeling is van de kosmische sferenzang. Filosofen als Pythagoras, Plato en Spinoza dachten dat de planeten zich rond de aarde bewegen in hun eigen sferen en daarbij tonen produceren. Omdat die tonen altijd aanwezig zijn, kunnen mensen ze niet horen. Maar als er muziek gemaakt wordt, klinkt die alleen harmonisch als die in overeenstemming met de kosmische harmonie is. Althans, zo dacht men.

Dit concept gebruikt Trajecti Voces voor een ongewoon programma. Via de krachtige, elektrische en bijna kosmische ervaring van het noorderlicht ‘’Northern Lights’’ van Ola Gjeilo belanden we bij de mystieke muziek van Josquin des Prez en Cristóbal de Morales. Deze renaissancemuziek wordt afgewisseld met twee delen uit Harmony of the Spheres van de hedendaagse componist Joep Franssens; koormuziek die hoog scoort in de Hart & Ziel-lijst van Radio 4.

Een programma waarin je door een uniek samengaan van sterrenkunde, lichtkunst en mooie muziek een goed uur lang los komt van planeet aarde. Het doet je wanen in de kosmos. Trajecti Voces neemt je door het samenspel van lichtkunst en muziek mee naar hoger sferen.

Concerten

  • vrijdag 6 april 20:15 - Utrecht, Pieterskerk, Pieterskerkhof 3
  • zaterdag 14 april 20:00 - Deventer, Broederenkerk, Broederenstraat 18

Entree: voorverkoop € 15 | aan de kerk € 18 | CJP, studenten € 10

Bestel kaarten hier